Nurmijärven Nuorten Kristillinen Yhdistys ry - NKY

Klaukkalan Kuusimäki, Klaukkalantie 124, 01800 Klaukkala


Koti NKY Kirpputori Missio2022 Yhteystiedot Tapahtumat Nuoret Aikuiset Avustaminen Linkit English

 

Mikä ihmeen NKY  ?  

 

NKY:n syntyhistoria

Nurmijärven Nuorten Kristillinen yhdistys  on perustettu itsenäisen Suomen alkuaikoina vuonna 1919. Vuosisadan alussa maassamme oli monenlaista hengellistä nuorisoliikehdintää ja muun muassa NMKY  aloitti toimintansa samoihin aikoihin. Oli tarvetta kohdentaa aivan omaa toimintaa nuorille ja lapsille. 

NKY:n perustavaan kokoukseen osallistui monia maallikkoja Nurmijärven ev.lut. seurakunnan pastori Hannes Pihlamaan johdolla. Haluttiin perustaa yhdistys ”tarkoituksenaan toimia kristinuskon perusteella ja hengessä paikkakunnan nuorison tosihyödyksi uskonnollisessa, siveellisessä ja tiedollisessa suhteessa tarjoamalla:  tilaisuutta hyvään toverielämään, opastamalla epäilyksissä ja kiusauksissa taistelevia Jeesuksen tuntemiseen, innostamalla jäseniään Jumalan valtakunnan työhön nuorten parissa”. 

 NKY:n Missio

Yhdistyksen tarkoitus :

1 §:

Nurmijärven Nuorten Kristillisen Yhdistyksen tarkoituksena on toimia kristinuskon perusteella ja hengessä paikkakunnan nuorison tosihyödyksi uskonnollisessa, siveellisessä ja tiedollisessa suhteessa:

bullettarjoamalla tilaisuutta hyvään toverielämään  

bulletopastamalla epäilyksissä ja kiusauksissa Jesuksen tuntemiseen  

bulletinnostamalla jäseniään Jumalan valtakunnan työhön nuorten keskuudessa

 

NKY:n toiminta eri vuosikymmeninä

Alkuvaiheessa, vuonna 1921 NKY:n toimintaan tuli mukaan nuori ja innokas pastori Kosti Kankainen. Hänen johdollaan seurakunnassa pidettiin polvirukouksia ja kylillä pitäjän pastori, myöhemmin kirkkoherra tunnettiin raittiuden ja hyvien tapojen valvojana. Suurta huomiota ja myös arvostelua herätti aikoinaan Kosti Kankaisen perustama NKY:n kitarakuoro. Kitarakuorosta ja sen herättävistä lauluista tuli lopulta olennainen osa NKY:tä vuosikymmeniksi eteenpäin. Monien sydämet avautuivat evankeliumille kitarakuoron laulujen ja sanoman kautta.

 Kosti Kankaisesta tuli myös NKY:n puheenjohtaja vuosikymmeniksi, kunnes vuonna 1978 hänen seuraajakseen lupautui nuoriso-ohjaaja Martin Ruponen. Vuodesta 1988 lähtien puheenjohtajana on ollut Esko Väisänen lukuun ottamatta vuotta 1992, jolloin puheenjohtajana oli pastori Otto Kaakinen.

 NKY on ollut mukana rukoushuoneprojekteissa Nurmijärvellä. Pian yhdistyksen perustamisen jälkeen jo vuonna 1922 alkoi  ”yhdistyksen rukoushuonepuuha”.  Jäsenille tehtiin selväksi, että tarvitaan kirkon lisäksi huoneita, joissa voidaan kokoontua arki-iltaisin hartaushetkiin, ompeluseuroihin, kuoroharjoituksiin jne.  Nurmijärven seurakunta antoi tukeaan ajatukselle tarjoamalla vanhan pappilarakennuksen ja 10 000 mk rahaa.  Tämä rukoushuone peruskorjattiin 1950-luvun alussa, jolloin aloitettiin mm. kahvilatoiminta. Rukoushuone lahjoitettiin 1943 seurakunnalle (ns. vanha seurakuntatalo).

 NKY on ollut käynnistämässä partiotoimintaa, poika- ja tyttökerhoja ja hengellisiä nuorisopäiviä, jotka keräsivät vuosikymmenien ajan nuoria kristillisen toiminnan piiriin myös lähikunnista.  NKY on ollut aktiivisesti synnyttämässä uutta hengellistä nuorisotoimintaa aina tarpeen ilmaantuessa.

 1980-luvulla NKY on ollut tukemassa mm. avioparityötä ja perhepiirejä. 1990-luvulla mukaan tuli lasten ja nuorten Gospel-tanssiryhmät, kirpputoritoiminta sekä avustustyö Venäjälle. 2000-luvulla tulivat kohteet lasten ja nuorten avustamiseen Brasiliassa, Intiassa ja Ugandassa. Lisäksi NKY on ollut mukana järjestämässä erityyppisiä yhteiskristillisiä hengellisiä tilaisuuksia paikkakunnalla. NKY oli myös mukana Missio TT:ssä eli Missio - Tulevaisuus ja Toivo, joka toteutettiin yhteiskristillisin voimin Nurmijärvellä lokakuussa 2007. 

NKY oli mukana toteuttamassa pääkaupunkiseudun mediamissiota "Mahdollisuus muutokseen"  15.9-15.10.2011 kymmenien muiden suur-Helsingin alueen seurakuntien ja järjestöjen kanssa.

Olemme mukana koko Suomen kattavassa Missio 2022, "Se löytyi" -tapahtumassa.

   

NKY nykyään

Tällä hetkellä NKY elää uutta, vireää kauttaan.  NKY haluaa olla levittämässä edelleenkin  evankeliumia nuorten niin kuin varttuneempienkin keskuudessa Nurmijärven alueella ja laajemmaltikin.

 Toimintamuotojamme  ovat

bulletKids’ Praise – lasten ja nuorten Gospel-tanssiryhmät osana kansainvälistä King's Kids -toimintaa

bulletGospel Café toiminta nuorille Klaukkalassa kunnan kerhotiloissa Monikossa

bulletkirpputori Klaukkalan Kuusimäessä

bulletraamattupiiri

rukouspiiri + 24/1 rukousvartio

bulletSanan ja rukouksen ilta kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina

bulletmiesten piiri 

bulletnuorten hengellisen kouluttautumisen tukeminen

  Toimintamme on vahvasti Raamattuun perustuvaa ja yhteiskristillistä. Emme aseta jäsenillemme muita vaatimuksia kuin halun uskoa Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen tuomaan armahdukseen ja haluun etsiä Hänen tahtoaan elämässään.  NKY on tarjonnut maallikoille vuosikymmeniä mahdollisuuden toimia evankeliumin eteenpäinviemiseksi lähiseudulla ja vähän kauempanakin.

 Olet tervetullut tutustumaan toimintaamme.

Lisätietoja halutessasi voit pyytää sähköpostilla

 

 

 

 
 

Päivitetty 20.6.2024